Peasantsrights

Nieuwe SEC-archivering toont Fidelity Preparing to Launch Bitcoin Fund (Trouwvoorbereiding op de lancering van het Bitcoin Fund)

admin, · Kategorien: Bitcoin

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een nieuwe aanvraag voor een bitcoin-fonds gepubliceerd, ingediend door het hoofd strategie en planning van Fidelity Investments.

 

Bitcoin Index Fund ingediend bij SEC

 

De SEC publiceerde woensdag een Notice of Exempt Offering of Securities (Form D) indiening voor een nieuw bitcoin-fonds. De emittent is Wise Origin Bitcoin Revolution Index Fund I, dit jaar opgericht in Delaware. De minimale belegging voor dit nieuwe bitcoin-fonds dat zal worden geaccepteerd van een externe belegger is $100.000. Fidelity Brokerage Services en Fidelity Distributors Company zullen een verkoopcompensatie ontvangen.

Peter Jubber, Hoofd Strategie en Planning bij Fidelity Investments, staat genoteerd als „de President en een directeur van FD Funds GP LLC, de algemene partner van de emittent“. Jubber heeft ook formulier D ingediend bij de SEC voor twee andere fondsen met vergelijkbare namen die geen bitcoin vermelden: Wise Origin Fund I en Wise Origin Fund II. Het eerste werd ingediend in januari en het tweede in april.

 

Een persoon die vertrouwd is met de zaak vertelde Bloomberg op woensdag dat het fonds een passief beheerd, bitcoin-only fonds zal zijn dat beschikbaar is voor gekwalificeerde beleggers. Fidelity Digital Assets, de cryptocurrency tak van Fidelity Investments, zal het fonds in bewaring nemen. „,,Trouw heeft een verplichting op lange termijn aan de toekomst van blokkettechnologie en aan het maken van digitaal-inheemse activa, zoals bitcoin, toegankelijker voor investeerders gemaakt,“ het bedrijf bovengenoemd in een verklaring aan de nieuwsafzet.

 

Het indienen van de woensdag streeft naar een vrijstelling van registratievereisten in het kader van Regel 506 (B) van Verordening D voor privé-plaatsingen. Deze regel staat bedrijven toe om een onbeperkte hoeveelheid geld op te heffen en effecten te verkopen aan een onbeperkt aantal geaccrediteerde investeerders, onder voorbehoud van enkele beperkingen, zoals het niet toestaan van een algemeen verzoek of reclame aan de markt.

Fidelity’s indiening komt als bitcoin wint aan populariteit bij institutionele beleggers. In juni publiceerde Fidelity Digital Assets de resultaten van een onderzoek naar de institutionele interesse en de toepassing van cryptocurrencies. „Bijna 80% van de institutionele beleggers vinden iets aantrekkelijks aan digitale activa,“ vond de firma.